Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Договорена реконструкција бране на Сврљишком Тимоку

Реконструкција бране на реци Сврљишки Тимок договорена је пре неколико дана у Београду, а данас је тај договор потврђен на састанку представника ЈВП ,,Србијаводе“ и Општине Сврљиг.

Председник општине Мирослав Марковић, народни посланик Милија Милетић, директор ЈКСП ,,Сврљиг“ Јован Ђорђевић, саобраћајни инспектор Срђан Ђорђевић и Aлександар Николић руководилац техничког сектора ЈВП ,,Србијаводе“ са својим сарадницима обишли су корито реке Сврљишки Тимок и радове на уређењу бедема и корита код новог моста, у непосредној близини Електродистрибуције Сврљиг.

Договорено је уређење, односно регулација корита реке и реконструкција врећасте бране која ће подићи ниво Сврљишког Тимока и ужи део града учинити лепшим.

Радови се добро изводе, а што се тиче самог корита, треба водити рачуна да се заштити градско језгро како би људи били безбедни по питању високих вода, рекао је Николић.

Народни посланик Милија Милетић истакао је да ће следеће године бити постављена нова врећаста брана и искористио прилику да захвали ЈВП ,,Србијаводе“, директору Горану Пузовићу који има разумевања за проблеме малих средина као што је у овом случају Сврљиг.

Председник општине Сврљиг Мирослав Марковић каже да су ранији договори данас прецизније издефинисани.

Поред визуелног ефекта након подизања врећасте бране, велики бенефит је и за биљни и животињски свет у Сврљишком Тимоку, али и за целокупну слику наше општине, рекао је Марковић.

Најновије на порталу Општине Сврљиг