Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Dogovor u NSZZ Niš

OSIGURANJE PLAĆA NACIONALNA SLUŽBA

/  Niš 13.oktobar 2011.godine./ Danas je u Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Nišu održan sastanak predstavnika opština Svrljig, Ražanj i Aleksinac sa direktoricom ove ustanove Biserkom Tošović i njenim saradnicima, na temu dalje saradnje i praćenja rada lica na stručnoj praksi. U ime opštine Svrljig sastanku su prisustvovali predsedni Milija Miletić i  zamenik načelnika Opštinske uprave Svrljig Dejana Mitić.

Jedna od novina u sporazumu izmedju lica na stručnoj praksi i poslodavaca, koja se nametnula u hodu, je plaćanje osiguranja u slučaju povrede na radu.  Direktorica Tošović je objasnila da će te troškove, ako uopšte zatreba, snositi Nacionalna služba za zapošljavanje a ne poslodavci kako je u početku rečeno.

Inače, na sastanku je diskutovano i  o prvim iskustvima i saradnji lica na stručnoj praksi i poslodavaca . Opšti je zaključak da se do sada odvija uglavnom bez problema mada ima i nekoliko ekstremnih slučajeva gde su pojedinci napustili posao ili odbijaju data im zaduženja. Takve treba podsetiti da se ugovor o stručnoj praksi može da raskine a novac upotrebi za sledeći kontigent polaznika.

Најновије на порталу Општине Сврљиг