Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Месец октобар у знаку особа изузетно ниског раста

Председник општине Сврљиг Мирослав Марковић данас је присуствовао кампањи посвећеној ширењу свести о особама које су оболеле од ахондроплазије и других коштаних дисплазија ,,Баш по мери“.

Овој кампањи поред ПУ ,,Полетарац“ и родитеља, прикључили су се Општина Сврљиг, Предшколска установа ,,Радост“ Нови Бановци и Удружење грађана ,,Заједно до светлости“.

Директор ПУ ,,Полетарац“ Дејан Милетић истиче да ова установа трећу годину за редом подржава кампању ширења свести о особама које су оболеле од ахондроплазије и других коштаних дисплазија.

За разлику од прошлих година, ове године укључили смо целокупну заједницу са нама, ученике првог разреда Основне школе, чланове УГ ,,Заједно до светлости“, колеге из ПУ ,,Радост“ из Нових Бановаца, као и родитеље деце са ахондроплазијом из Сврљига, Кикинде и Нових Бановаца, рекао је Милетић.

Председник општине Сврљиг Мирослав Марковић истиче да је ово добра прилика да се јавност шире информише о специфичним потребама особа са ахондроплазијом.

Колико год да су различити, они су заправо исти јер имају исте погледе на свет као и сва остала деца, као и исто право на квалитет живота, поручио је Марковић.

Најновије на порталу Општине Сврљиг